headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Je voelt je lichaam achteruit gaan. Je gevoel voor evenwicht neemt af. Toch wil je je vrijheid niet opgeven, maar volop leven.

Wat jij voelt

Minder controle over je lichaam. Parkinson zorgt ervoor dat je minder controle over je lichaam hebt en dat is een eng gevoel. Je kunt je lichaam niet meer vertrouwen en dat maakt dat je bedachtzaam bent.

Verslapping van je spieren. Dit is iets dat iedereen doormaakt, maar bij jou gaat dit veel sneller. Je tempo en mogelijkheden zijn beperkt. Je hebt minder kracht en ook je uithoudingsvermogen neemt af.

Je trilt. Dat is misschien wel het ergste, hoewel je er nu nog goed mee kunt leven. Wat doe je echter als dit veel erger wordt en je bijna niets meer kunt?

Wat je wilt

Zelfstandig blijven. Je wilt het liefst zolang mogelijk zelfstandig blijven leven. Je weet dat je dit kunt bereiken door te blijven bewegen en gericht oefeningen te doen.

Conditie opbouwen. Ook al merk je dat je lijf achteruit gaat, er is nog zoveel dat je wilt doen en beleven. Dat wil je graag zo vrolijk mogelijk doen.

Werken aan specifieke bewegingen. Bepaalde bewegingen kun je lastig maken of misschien wel helemaal niet meer. Daar wil je aan werken, zonder dat je iets forceert. Je zoekt hiervoor een deskundige fysiotherapeut.

Parkinson en fysiotherapie in het kort

Parkinson is een ziekte die jouw zenuwstelsel sloopt. Door een tekort aan dopamine heb je problemen met bewegen. Je trilt niet alleen, ook bewegingen gaan steeds langzamer. Als Parkinson toeneemt, wordt het steeds moeilijker om de gewone dingen te blijven doen. Uit bed opstaan kan een hele crime zijn, net als lopen of omdraaien in bed.

Hoe wij je gaan helpen bij Fysio Den Bosch

Bij Fysio Den Bosch krijg je een programma dat persoonlijk op maat gemaakt is. Dit helpt je om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Het staat of valt door te allen tijde zorgvuldig in beweging te blijven.

Je kunt bij ons ook een gericht beweegprogramma volgen. Dit helpt je om bepaalde bewegingen specifiek te oefenen. Bovendien leer je bij ons ook slim bewegen. Je werkt aan je conditie en coördinatie.

Als fysiotherapeut raden wij je aan om een sport te vinden die je helpt om in beweging te blijven. Voorbeelden hiervan zijn zwemmen en/of wandelen.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top