headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Je voelt je onderuit geslagen. Een snijdende pijn gaat door je been. Je voelt direct dat het goed mis is. Wat is er aan de hand?

Wat jij voelt

Een pijn als een messteek. Het is net alsof er iemand met een mes in je been steekt. Het doet afschuwelijk veel pijn en je moet direct stoppen met wat je aan het doen was.

Een pijn als een kramp. De pijn in je bovenbeen voelt als kramp. Bovendien voelt het stijf aan en verschijnt er na enkele uren een blauwe plek.

Wat je wilt

Je wilt niet maanden op de bank zitten. Je hebt al veel gelezen over de hamstringblessure, maar het laatste dat je wilt is maanden op de bank zitten. Daarom zoek je professionele begeleiding om zo snel mogelijk te herstellen.

Je wilt niet te lang rusten. Je weet dat je de nodige rust moet pakken. Maar zodra het kan, wil je ook weer actief worden. Het is niets voor jou om zo lang uit de running te zijn.

Hamstringblessure in het kort

  • Een groep met drie spieren bevindt zich aan de achterkant van je been. Deze groep spieren loopt van je bil naar je knie. Deze spieren kunnen verrekken of scheuren als je er veel kracht op zet of een verkeerde beweging maakt. Bij sporten waarbij je explosief moet springen, is het een veel voorkomende blessure.
  • De blessure is niet alleen pijnlijk, maar ook zeker acuut. Dat betekent tegelijkertijd dat het herstel ook nog wel een tijdje gaat duren.
  • Het gehele traject van begeleiding dien je zorgvuldig af te leggen. Doe je dit niet, dan is de kans op terugkerende klachten vrij groot.

Hoe wij je gaan helpen

Jouw pijn is een belangrijke raadgever op weg naar je herstel. Neem eerst voldoende rust. Daarna gaan we met beleid aan het werk. Oefeningen zijn er op gericht om je hamstring en het gebied daaromheen te verbeteren. Ook werken we samen met jou aan krachtherstel om zo herhaling te voorkomen.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top