headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

De fysio helpt je in beweging te komen

Of je nu jong of oud bent, fysiotherapie helpt je om in beweging te komen bij gezondheidsproblemen. Fysiotherapie helpt je om je klachten te begrijpen en wat je kunt doen om te herstellen of de controle te herpakken. Dit gebeurt door middel van oefeningen en trainingsprogramma’s . Er is een flinke wetenschappelijke basis en onderzoeken worden voortdurend vernieuwd en uitgebreid.

Diagnose en behandelplan

Een fysiotherapeut van Fysio Den Bosch luistert naar jouw verhaal en verricht vervolgens lichamelijk onderzoek. We stellen een plan op met praktische doelen en een zorgplan dat rekening houdt met jouw mogelijkheden. Het proces van herstel wordt voortdurend in de gaten gehouden en eventueel aangepast. Uiteraard met de bedoeling om jouw levenskwaliteit flink te verbeteren.

Werkzaam in een zorgnetwerk

Juist omdat we werkzaam zijn in een zorgnetwerk, kan onze rol verschillend zijn. Soms zijn we bezig met revalidatie, terwijl we op andere momenten preventief aan het behandelen zijn. We kunnen ook ondersteuning bieden in een traject waarin iemand anders de leiding heeft.

Hands-on, hands-off, wat betekent dat allemaal?

Als je vroeger naar de fysiotherapeut ging, werd je vooral gemasseerd. Een kleine 15 jaar is dat veranderd. Dankzij wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je met trainingsprogramma’s goede resultaten kunt bereiken. Vandaar de term hands-off. Vandaag de dag is er vooral sprake van een gecombineerde behandeling. Enerzijds is sprake van hands-on, bijvoorbeeld door deep-tissue massage, maar anderzijds ga je als cliënt ook zelf aan de slag.

Altijd even doen: kwaliteitscheck

Ga je langs bij de fysiotherapeut? Doe altijd een kwaliteitscheck. Een beroepsvereniging is belangrijk, net als het feit dat een therapeut moet ingeschreven zijn bij het BIG-register. Een goede klachtenregeling is eveneens relevant.

Een programma op maat

Niemand is hetzelfde, daarom is een programma op maat belangrijk. Methoden en technieken dienen te helpen, pijn te verminderen en jou te ondersteunen in je herstelproces. Kortom, maak daarom een afspraak voor jouw klachten bij Fysio Den Bosch. Wij kunnen je zeker verder helpen!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top