headerimage

Heb je last van Hielspoor?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hielspoor.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Hielspoor behandeling bij Fysio Den Bosch

Opstaan uit bed voelt als een crime. Het lijkt wel alsof er messen in je hiel worden gestoken. De pijn lijkt maar niet weg te gaan en uitrusten heeft al helemaal geen zin. De pijn lijkt dan dubbel zo hard terug te komen.

Wat jij voelt

Je voelt vooral een stekende pijn in je hiel, zeker na rust. Veel mensen geven aan dat het voelt alsof er messen in je hiel worden gestoken. Vooral bij het opstaan uit bed, zak je bijna door de grond van de pijn.

Doffe pijn, de hele dag door. Als je beweegt, is de pijn minder aanwezig. Maar helemaal weg gaat de pijn echter niet.

Wat je wilt

Je wilt weer pijnvrij kunnen lopen. Juist omdat hielspoor zo pijnlijk is, wil je weer pijnvrij kunnen lopen. Je wilt daarom ook het liefst zoveel mogelijk pijnvrij bewegen.

Je wilt dat de pijn niet opnieuw terugkomt. Misschien heb je deze klachten al eerder gehad. Ze blijven echter terugkomen. Je wilt weten waar het vandaan komt en wat je kunt doen om klachtenvrij te blijven.

Hielspoor in het kort

  • Een pees onder je voet, verbindt je hiel met je voorvoet. Bij deze verbinding kan verkalking ontstaan.
  • Deze verkalking wordt ook wel hielspoor genoemd. De verkalking zelf is niet altijd pijnlijk. Vooral bij ontstekingen en irritaties wordt deze pijnlijk.
  • Je kunt deze klachten op diverse manieren krijgen. Hardlopen, overgewicht of langdurig een verkeerde beweging aannemen.
  • Het zijn klachten die veel voorkomen bij mensen ouder dan 40 jaar.
  • Soms kan hielspoor ook acuut ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je bij een landing verkeerd terechtkomt. Maar meestal ontwikkelt de klacht zich heen geleidelijk.

Hoe wij je bij Fysio Den Bosch gaan helpen

Onze behandeling is erop gericht om alle spieren, pezen en botten rondom je voet weer soepel te maken. De oefeningen zorgen ervoor dat je alles gaat trainen. Bereid je voor, je moet flink aan het werk. Dat zorgt er echter wel voor dat je de beste resultaten bereikt. Meld je daarom snel aan voor een hielspoorbehandeling bij Fysio Den Bosch.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top