headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Een kniepeesontsteking kun je zomaar voelen opzetten. Bijvoorbeeld als je extra kracht zet. Je voelt vooral pijn rondom je knieschijf. Het is verdraaid lastig, vooral als je de trap op moet.

Wat jij voelt

Pijn aan de onderkant van je knie. De pijn is er niet altijd. Je bemerkt het vooral bij het uitvoeren van specifieke bewegingen: hardlopen, hurken of je afzetten.

Je wilt weer voluit kunnen gaan. Eigenlijk bemerk je aan alles dat jij jezelf in houdt. Het lukt je niet om je voor de volle honderd procent te geven. Bovendien kamp je met een zwakke plek en heb je weinig vertrouwen.

Wat je wilt

Je wilt met zorg herstellen. Je zoekt vooral een goede manier om te herstellen van je kniepeesontsteking. Je moet vooral rustig aandoen, dat merk je in alles. Liever dat je een weekje extra rust neemt, dan dat je volgende week weer met hetzelfde probleem kampt.

Je wilt niet stoppen met sporten. Stoppen met sporten zit er voor jou niet bij. Even uit de running zijn, kun jij jezelf nog wel veroorloven. Maar helemaal stoppen met sport is geen optie voor je.

Kniepeesontsteking in het kort

  • In de wetenschap krijgt een peesontsteking in je knie verschillende benamingen. Het wordt ook wel een ‘jumpers knee’ genoemd. Het komt veel voor bij sporten waarbij veel gesprongen wordt. Denk bijvoorbeeld aan volleyballers en handballers.
  • De kniepees van jou is geïrriteerd, ontstoken of gescheurd door een (plotselinge) verkeerde beweging. De schade ontstaat bij aanhechting van de kniepees aan de onderkant van de knieschijf.
  • Fase 1. Na de impact voel je direct een zeurende pijn. Je knie kan er rood uitzien, opgezwollen raken en pijnlijk aanvoelen als je deze aanraakt.
  • Fase 2. Niet alleen als je niet sport voel je de pijn, ook na het sporten ervaar je hevige pijnen. Het is noodzaak om daarom in actie te komen.
  • Fase 3. Eigenlijk doet je knie voortdurend pijn, of je rustig aan doet of je inspant, maakt niet meer uit.
  • Fase 4. Het doet altijd pijn. Dit is een dramatische fase. Vezels zijn dan veelal beschadigd en het kan een chronische klacht worden.

Hoe wij je gaan helpen bij Fysio Den Bosch

Klop je bij ons aan in fase 4? Dan is een periode van rust nemen erg belangrijk. Bij alle andere fases kunnen we veelal direct aan de slag. We helpen je bijvoorbeeld bij het verbeteren van je doorbloeding en je bewegingsmogelijkheden. Soms is het nodig om een andere houding of beweging aan te nemen. Herstel van kracht in en rondom je knie, is iets dat later in het herstelproces ter sprake komt. Bel of mail voor een afspraak en laat ons jou helpen te herstellen van deze blessure!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top