headerimage

Heb je last van Whiplash?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Den Bosch. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Whiplash.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830613 WhatsApp

Veilig herstellen van een whiplash

Klachten bij een whiplash

Binnen 24 uur na een ongeluk merk je dat je nek stijf wordt. Je krijgt hoofdpijn, bent gevoelig in je schouders en/of armen en je bent vermoeid. Sommige mensen hebben ook last van wazig zicht, slecht slapen, een piep in de oren, duizeligheid en sombere gevoelens. De kans is groot dat je een whiplash hebt.

Een whiplash: het klappen van een zweep

Een whiplash ontstaat bijna altijd als gevolg van een botsing of een ongeluk bij het sporten. Door de impact klapt je hoofd heen en weer, net als het klappen van een zweep. Het beschadigt botten in je wervels, tussenwervelschijven, banden en spieren. Herstel kan een paar maanden tot een aantal jaren duren. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in je herstel. Maak dus snel een afspraak.

In kaart brengen van je klachten

Tijdens een eerste afspraak bij de fysio gaan we heel precies onderzoeken hoe het gebeurde en hoe je je nu voelt. Door middel van een lichamelijk onderzoek brengen we in kaart hoe je je kunt bewegen en in hoeverre je je dagelijkse dingen kunt doen. Welke bewegingen doen pijn? Waar ervaar je de pijn precies? Zo bepalen we de ernst van je klacht en stippelen we een routekaart uit.

Tijdens de fysio behandeling

Tijdens de fysiobehandeling doen we rek- en beweegoefeningen. Rust nemen is een belangrijke factor in het herstel, te snel willen werkt alleen maar tegen. We werken aan pijnvermindering en bewegingsvrijheid en zodra het even weer kan gaan we ook aan de slag met krachttraining om je lijf weer sterk en fit te maken.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.291 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top