We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Den Bosch


Heel eventjes lette je niet op bij het neerzetten van je voet. En daar ging je enkel! Een pijnlijke en vervelende blessure!

Wat jij voelt

Staan is moeilijk. Zowel staan en lopen gaan moeilijk. Je verbijt de pijn en je gelooft in je kunnen, maar ergens voel je dat het niet goed zit.

Je enkel is blauw en dik. Logisch, want deze heeft een flinke oplawaai gekregen. Alleen daarom al is het verstandig om daar niet mee door te lopen.

Wat je wilt

Je wilt zo snel mogelijk herstellen. Natuurlijk, het doet pijn en het is onhandig. Het zit je eigenlijk in alles in de weg. Bovendien heb je helemaal geen tijd voor deze blessure.

Je wilt het begrijpen. Je weet ook wel wat het pech is, maar teleurgesteld voel je je ook wel een beetje. Had je deze blessure echt niet kunnen voorkomen?

Enkelverstuiking in het kort

  • Jouw voet draait bij je enkel. Het is dan ook een knap gewricht. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op.
  • De pezen en spieren rondom het gewricht zorgen dat het stabiel en soepel blijft.
  • Draait je voet te ver naar binnen? Dan verstuik jij je enkel.
  • De pees aan de buitenkant rekt te ver uit en daardoor ontstaan er scheurtjes.
  • Bij een enkelblessure is de band nog intact, dat is bij een gescheurde enkelband niet zo.

Hoe Fysio Den Bosch je gaat helpen

Rust is iets dat we zeker voorschrijven. Het is een absolute must. Doe dit totdat de zwelling is verdwenen. Verder kunnen we je ook helpen met medical taping of het dragen van een elastische kous. Pas als jij je wat beter voelt kunnen we aan de slag met krachttraining om deze blessure in de toekomst te voorkomen.