Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten


Nekpijn kan allerlei nare gevolgen met zich meebrengen. Hoofdpijn bijvoorbeeld. Of moeilijk kunnen draaien met je hoofd. Autorijden, werken, praten, eigenlijk alles gaat lastig. Het idee dat er iets met je nek aan de hand is, baart je zorgen.

Wat je voelt

Je hebt hoofdpijn en pijn in de nekspieren Nekpijn eist zijn volledige aandacht. Je doet van alles om de pijn te verlichten: aspirine slikken, masseren, kussens veranderen, etc.

Je kunt je moeilijk concentreren. Dit is een typisch verschijnsel dat zich bij nekpijn voordoet. Je aandacht erbij houden is lastig en vermoeiend. Ook slapen gaat niet helemaal lekker.

Je bent onzeker en alert. Wat de mensen er ook van zeggen om je gerust te stellen, het is wel je nek waar je last van hebt. Juist nu je nek pijn doet, word je er jezelf bewust van hoe kwetsbaar je eigenlijk wel niet bent.

Wat je wilt

Dat de pijn weggaat én dat je je moeiteloos kunt bewegen. Natuurlijk is dat wat je bezig houdt! De pijn bepaalt alles en moet daarom zo snel mogelijk weg.

Je zeker voelen over je nek. Je voelt je vanwege je nekpijn zo ongelofelijk kwetsbaar. Juist nu je zoveel last hebt, voel je je super onzeker. Dat wil je opgelost hebben.

Je wilt er weer helemaal bij zijn. Nekpijn is zo verraderlijk en lastig. Je wilt weer actief mee kunnen draaien in alles dat je doet. Of je nu op je werk, aan het huishouden of aan het sporten bent.

nekpijn Den Bosch

Nekpijn in het kort

  • Je staat er niet alleen voor! Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders heeft eenmaal per week hoofdpijn.
  • Nekpijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Dit varieert van verkeerd liggen tijdens het slapen, tot diep in de nacht appen op je smartphone of gewoon een verkeerde werkhouding. Reuma of een whiplash zijn soms een duidelijke aanleiding voor nekpijn.
  • Probeer om te blijven bewegen, hoe lastig dat ook is. Doe dat niet geforceerd, maar probeer dat vooral heel ontspannen te doen.
  • Als het even kan: laat je masseren door een professional!

Hoe Fysio Den Bosch je gaat helpen

Het bestrijden van pijn is het belangrijkste bij de behandeling van nekpijn. Aan nekpijn kun je zelf weinig doen. Je krijgt daarom ook weinig oefeningen mee naar huis. Natuurlijk krijg je van ons wel de nodige adviezen over bepaald zaken die je anders dient aan te pakken, thuis of op het werk. Verder kunnen wij je helpen met massage, dry needling of bijvoorbeeld manuele therapie.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!