Fibromyalgie behandeling bij Fysio Den Bosch


Pijn, vermoeidheid, somberte, het is kenmerkend voor wat je voelt. Hoewel je op papier heel gezond lijkt, is dat helemaal niet het geval. Hoe kom je er ooit vanaf?

Wat jij voelt

Chronische pijn in je spieren. Het lijkt alsof je voortdurend griep hebt, je hebt overal spierpijn.

Pijn als je op sommige plekken in je lichaam drukt. Het heeft geen directe gevolgen, maar je wordt er wel onzeker van.

Je bent altijd moe. Je kunt niet alleen lastig uit bed komen, maar ook moeilijk in slaap komen. Bovendien is je uithoudingsvermogen de laatste tijd alleen maar afgenomen.

Je kampt met niet-te-plaatsen klachten. Eigenlijk heb je allerlei klachten die niet concreet ergens naartoe leiden. Misschien voel je tintelingen, hoofdpijn, pijn in de darmen. Ook je concentratie is niet meer wat het was.

Wat je wilt

Je wilt je klachten begrijpen. Waarschijnlijk heb je er al een compleet traject opzitten. Je bent overal al langs geweest, behandelingen gekregen, voorzien van adviezen, maar toch heb je het gevoel dat helemaal niemand je begrijpt. De pijn is ondraaglijk en put je uit. Je wilt er vanaf. Het liefst zonder medicatie en natuurlijk structureel!

Je wil het kunnen uitleggen. Het liefst wil je goed kunnen uitleggen wat je voelt, zonder dat je scheef wordt aangekeken of veroordeeld wordt. De klachten die je voelt zijn wel degelijk echt. Toch neemt niet iedereen in jouw omgeving je klachten serieus.

Fibromyalgie in het kort

  • Het wordt ook wel de reuma van de spieren genoemd. De klachten lijken namelijk erg op die van reuma.
  • Het is een chronisch pijnsyndroom in je spieren.
  • Je bent moe, je kampt met hoofdpijn en ook slapen gaat lastig.
  • Angst, somberte en concentratieproblemen gaan vaak gepaard met fibromyalgie.
  • Je ziet er goed uit, je bloed is in orde, maar er komt geen diagnose. Dat maakt je onzeker, want je hebt wel degelijk klachten.
  • Hoe deze aandoening ontstaat, is nog niet bekend. Er wordt nog veel onderzoek naar verricht. Toch lijkt een combinatie van pijnstillers, rust en voldoende bewegen een goede methode te zijn om in balans te blijven.

Hoe wij je gaan helpen

Bij Fysio Den Bosch gaan we je aanvullend behandelen. Wij helpen je om fysiek in beweging te komen. Dit wordt aangepast op jouw wensen en 'pijn'. Ontspanningsoefeningen worden door veel patiënten gewaardeerd. We hopen dat jij dat ook zo ervaart!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!