We werken met plezier en humor. Het is voor niemand leuk om naar de fysiotherapeut te moeten
We werken met plezier en humor. Het is voor niemand leuk om naar de fysiotherapeut te moeten
Ik wilde mijn leven lang al arts worden. Op het atheneum overtuigde een decaan me er echter van dat ik veel beter werktuigbouwkunde kon studeren. Dus dat deed ik. Ik werd opgeleid tot ingenieur, had duizend-en-een banen tot ik uiteindelijk in de verkoop terecht kwam, de binnendienst.
Daar zat ik mijn dagen uit. Tot ik net een keer te veel op de klok zat te kijken of het al tijd was. Ik was 31 jaar en wist: ‘Als ik van baan wil veranderen, moet ik dat nu doen.’ Maar ja, ik had inmiddels ook een hypotheek, een leuke auto en een comfortabel leven. Een haalbare versie van mijn droom om in de zorg te werken was fysiotherapie. Dus dat deed ik. Ik combineerde werk en studie, had een paar hele zware jaren, maar merkte wel dat ik meer energie had.
Tot op de dag van vandaag ben ik die energie niet kwijtgeraakt. Soms zijn mijn dagen lang. Soms is het werk zwaar; zowel fysiek als emotioneel. Maar ik voel me altijd opgeladen en werk met veel enthousiasme. Elke dag.
Na afronden van de opleiding solliciteerde ik vier keer. Vier keer kreeg ik geen antwoord op mijn sollicitatiebrief. Ik besloot: ‘Ik ben 34 jaar, ik ben te oud om zo te leuren, ik begin voor mezelf.’ Dat was misschien nog wel een grotere stap dan het roer omgooien vier jaar daarvoor.
Na de keuze om in de zorg te werken, bleek de keuze voor een eigen praktijk een gouden greep. Het is fijn om het eindstation te zijn: ik behandel op een manier waarvan ik weet dat mijn patiënten er beter van worden. Als het niet werkt, ligt dat aan mij – en dat is een heel fijn gevoel. Ik kon instappen in de praktijk hier in ’s-Hertogenbosch en daar zit ik sindsdien.
Een goed fysiotherapeut is een goed toehoorder. Je zult merken dat ik actief luister naar wat je te vertellen hebt. Dat ik de moeite neem om je precies te begrijpen. Ik vraag door, ik verdiep me in je klacht, in wat je van je herstel verwacht, wat de klacht voor jou betekent en wat je kunt doen tijdens het herstelproces. Dat is allemaal voor iedereen anders.
Vanzelfsprekend is mijn kennis op peil en ben ik bekend met nieuwe methoden en ontwikkelingen. Maar de kern van een succesvol herstel zit hem in mijn vermogen om jou goed te begrijpen en dat in combinatie met vakkennis en ervaring te vertalen naar een persoonlijk programma. Onze samenwerking is belangrijk. Ik maak daar werk van; je zult je snel op je gemak voelen, merken dat je makkelijk vertelt en dat je zonder problemen begrijpt wat ik je vertel.
Ik zorg ook dat het prettig is om naar de praktijk te komen. We werken met plezier en humor. Het is voor niemand leuk om naar de fysiotherapeut te moeten. Het is mijn taak het zo aangenaam mogelijk voor je te maken. Daarbij heeft het invloed op je herstel: als je met plezier komt en met energie vertrekt, gaat dat herstel sneller.
Een behandeling op maat
Ik ben opgeleid in de traditie dat fysiotherapie een behandeling van oefenen en gedragsverandering is. Je moet weten wat je anders moet doen. Je moet begrijpen waarom je dat anders moet doen. En je krijgt een persoonlijk beweegprogramma om daaraan te werken. Deze aanpak is nog steeds een heel succesvolle. Maar niet meer exclusief. Ik heb meegemaakt hoe krachtig bijvoorbeeld massage kan werken; vooral in het begin van de behandeling als je spieren nog helemaal vast zitten.
Het motto van mijn praktijk en mijn werkstijl is dat ik er ben voor de patiënt. Da’s een heel eenvoudige regel die veel invloed heeft op hoe we op de praktijk werken. Van flexibele werktijden tot het uitblijven van een wachtlijst.
We zijn er voor jou.