Manuele therapie bij Fysio Den Bosch


Het verbeteren van je houding en de beweging in gewrichten, dat is waar manuele therapie bij helpt. Je herstelt snel en je loopt minder risico op terugval.

Manuele therapie heeft direct resultaat

Manuele therapie is voor veel mensen aantrekkelijk, omdat ze direct resultaat bemerken. Juist omdat het meetbaar is, geeft dit mensen een prettig gevoel. Het effect is direct zicht- en voelbaar, waardoor ook verbetering optreedt. Bovendien neemt ook de hoeveelheid energie sterk toe.

Manueel - met handen de beweeglijkheid vergroten

Je beweeglijkheid vergroten door de lichaamsdelen rondom het gewricht te bewegen. Dat is de gedachte achter manuele therapie. Je kunt hierdoor beter bewegen en ook de pijn neemt af. Het resultaat is direct meetbaar en dat lucht op. Je voelt je energie terugkomen en dat is bemoedigend voor het vervolg van het herstelproces. Uiteraard is het belangrijk dat je in dit proces ook zelf in beweging komt.

Nieuwe woorden: mobilisaties en manipulaties

Heb je weleens een bezoek gebracht aan een manueel therapeut? De woorden 'mobilisatie' en 'manipulatie' worden volop gebruikt. Deze staan voor bepaalde technieken die een therapeut gebruikt.

Mobilisatie

Een voortdurende rustige beweging in de richting van je beperking. Dit gebeurt er tijdens mobilisatie. Uiteraard wordt dit rustig en zorgvuldig gedaan.

Manipulatie

Hiermee wordt een gewricht in de gewenste eindstand van de beweging gezet. Dit gaat snel, maar wel zorgvuldig. Soms hoor je hierbij een knakje. Gelukkig is het niet pijnlijk. Het voelt eerder vreemd aan.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!