Dry Needling bij Fysio Den Bosch


De oorzaak van pijn direct en effectief behandelen. Dit wordt gerealiseerd met dry needling.

Het draait allemaal om triggerpoints

Tijdens een dry needling behandeling wordt er met een naald in de verdikkingen van een spier geprikt. Deze spierverdikkingen worden ook wel triggerpoints genoemd. Eigenlijk zijn het een soort kleine verkrampingen in de spier.

Veelal hebben deze verkrampingen direct effect op je spier en op de zenuwen eromheen. Je hoeft niet altijd iets van de krampjes te merken. Als ze pijn en klachten veroorzaken en ervoor zorgen dat de stijf spier wordt of dat de kracht in je spieren afneemt, is het raadzaam langs te gaan bij de fysiotherapeut.

De kramp doorprikken

Als je op bezoek gaat bij een fysiotherapeut, worden de triggerpoints opgezocht. Er wordt in geprikt met een steriele naald. Wordt het triggerpoint aangeraakt door de naald, dan zal dat een kleine aanspanning teweeg brengen. Het voelt een beetje alsof je een elektrisch schokje krijgt.

Is de naald op de bewuste plek, dan wordt deze langzaam heen en weer bewogen. Dit wordt gedaan om de gehele triggerpoint te pakken. Dit kan een serie schokjes teweeg brengen. Dit voel je zeker. Soms is het pijnlijk, ook na een behandeling kun je er nog last van hebben.

Tijdens de behandeling wordt je door ons in de gaten gehouden. Je kunt je soms wat onplezierig voelen. Maar, dit is snel voorbij en we dragen zorg voor jouw welzijn!

Je voelt het effect

Deze effectieve behandeling is iets waar je vaak van moet bijkomen. Je spier voelt vaak wat stijf aan. Soms heb je last van een blauwe plek. Vooral de eerste uren na de behandeling zijn niet zo leuk. De dag na de behandeling neemt de pijn af. In het ergste geval duurt de pijn ongeveer 5 dagen. Als de pijn afneemt, merk je ook dat de spier ontspant. Je hebt meer kracht en energie en ook de pijnklachten nemen flink af. Durf je het aan? Laat Fysio Den Bosch je hierbij helpen!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!