Amir
Fysiotherapie is een dynamisch vak en blijft zich altijd ontwikkelen. Daarom is het voor mij van groot belang om mijn kennis up-to-date te houden
Bel 073-2032240

Lijkt jou dat niks?

Zo begon het. Na de havo studeerde ik voor een korte tijd bouwkunde. Ik kwam er snel achter dat daar mijn hart niet lag en besloot er —op tijd— mee te stoppen. Ik heb altijd veel gesport en was moeiteloos en ontspannen in mijn contact met mensen. Op een verjaardag kwam ik een oud kennis tegen die fysiotherapeut was. We raakten in gesprek. Op een gegeven moment zei hij: “Fysiotherapie, is dat niks voor jou?”

Ik had het nooit overwogen, maar toen ik er over na begon te denken… Ik was altijd al geboeid door de anatomie van het menselijk lichaam en geïnteresseerd in de functies ervan. Ik zocht opleidingen op, ging naar open dagen, leerde wat meer over de inhoud van het vak en dacht: “Dat zou zomaar eens iets voor mij kunnen zijn.” Pas nadat ik aan de opleiding begon (Fysiotherapie aan de Hogeschool Amsterdam) kwam ik erachter hoe waar dat was.

Meer dan massage

Zoals veel mensen dacht ik dat fysiotherapie vooral een specialistische manier van masseren is. Niets bleek minder waar. De rijke inhoud, de theorieën, praktijklessen en methoden zijn complex, gevarieerd en wetenschappelijk onderbouwd. De werkwijze is mooier dan ik dacht; de anamnese (het vraaggesprek tijdens ons eerste gesprek), het klinisch redeneren, de hypothese, het lichamelijk onderzoek en het ontwerpen van een doelgerichte behandelplan op elk individu —om maar wat te noemen. Dat had ik allemaal niet zien aankomen, en het heeft het vak oneindig interessant gemaakt.

Vakkennis en mensenwerk

Een positief gevoel staat altijd centraal! Zowel voor de patiënt als voor mij.

Ik vind mijn vak leuk en ik ga iedere dag met liefde plezier naar mijn werk. Het geeft me voldoening om met mensen te werken en mensen daarbij te helpen. Ik hou het ook graag leuk. Dat is voor mijn patiënt net zo belangrijk: je moet, ondanks je lichamelijke klacht, met goede zin en een fijn gevoel naar je fysiotherapeut gaan. En je moet het als waardevol ervaren en met energie weggaan.

Fysiotherapie is een dynamisch vak en blijft zich altijd ontwikkelen. Daarom is het voor mij van groot belang om mijn kennis up-to-date te houden met de huidige ontwikkelingen binnen het vak. Hiermee zorg ik ervoor dat ik binnen mijn praktijk het meest effectieve zorg kan aanbieden. Daar heb je recht op.

Daarnaast zorg ik dat het contact gemakkelijk en plezierig is. Oh, dat wil niet zeggen dat het alleen maar gezelligheid is: tegelijkertijd werken we aan en streven we samen naar concrete doelen. Je krijgt veel te doen, dat geeft je grip op je eigen herstel.

Voortdurend in ontwikkeling

Ik ben gedreven, wil beter worden in mijn vak en elke patiënt de beste zorg bieden. Daarom zijn opleidingen, cursussen en verdere specialisatie onderdeel van mijn werk. Ze geven me de mogelijkheid mee te bewegen met de behoeften van patiënten, de meest moderne technieken aan te bieden en specialistische zorg —voor bijvoorbeeld je knie en schouders— te geven. Specialisatie is een kracht: de kwaliteit van de behandeling gaat ervan omhoog. Daarnaast vind ik het gewoon leuk en interessant!

Evidence based werken

Ik pas mijn werk aan de behoeften van de patiënt aan. Wel of geen massage, duur en intensiteit van rekoefeningen, krachttraining —het hangt af van je doel en wat je wilt en kunt doen. Behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methoden en technieken. Daar begint mijn werk; bij een kritisch onderzoek naar je klacht en de achterliggende oorzaken. Ik ken de verschillende behandelmethoden voor de klacht en daarmee maak ik maatwerk. De methoden zijn het fundament. Niemand is namelijk de ‘gemiddelde patiënt’, ieder individu is anders.

We beginnen ons werk altijd bij het aanpakken van de oorzaak om vervolgens te kijken wat je mogelijkheden zijn. Ik leg duidelijk uit wat er speelt, wat we kunnen doen, wat je van mij kunt verwachten en wat ik van jou verwacht. Zo werken we samen doelgericht aan jouw herstel.

Amir