Goed herstellen van een hamstringblessure


Je voelt je onderuit geslagen. Een snijdende pijn gaat door je been. Je voelt direct dat het goed mis is. Wat is er aan de hand?

Wat jij voelt

Een pijn als een messteek. Het is net alsof er iemand met een mes in je been steekt. Het doet afschuwelijk veel pijn en je moet direct stoppen met wat je aan het doen was.

Een pijn als een kramp. De pijn in je bovenbeen voelt als kramp. Bovendien voelt het stijf aan en verschijnt er na enkele uren een blauwe plek.

Wat je wilt

Je wilt niet maanden op de bank zitten. Je hebt al veel gelezen over de hamstringblessure, maar het laatste dat je wilt is maanden op de bank zitten. Daarom zoek je professionele begeleiding om zo snel mogelijk te herstellen.

Je wilt niet te lang rusten. Je weet dat je de nodige rust moet pakken. Maar zodra het kan, wil je ook weer actief worden. Het is niets voor jou om zo lang uit de running te zijn.

hamstringblessure Den Bosch

Hamstringblessure in het kort

  • Een groep met drie spieren bevindt zich aan de achterkant van je been. Deze groep spieren loopt van je bil naar je knie. Deze spieren kunnen verrekken of scheuren als je er veel kracht op zet of een verkeerde beweging maakt. Bij sporten waarbij je explosief moet springen, is het een veel voorkomende blessure.
  • De blessure is niet alleen pijnlijk, maar ook zeker acuut. Dat betekent tegelijkertijd dat het herstel ook nog wel een tijdje gaat duren.
  • Het gehele traject van begeleiding dien je zorgvuldig af te leggen. Doe je dit niet, dan is de kans op terugkerende klachten vrij groot.

Hoe wij je gaan helpen

Jouw pijn is een belangrijke raadgever op weg naar je herstel. Neem eerst voldoende rust. Daarna gaan we met beleid aan het werk. Oefeningen zijn er op gericht om je hamstring en het gebied daaromheen te verbeteren. Ook werken we samen met jou aan krachtherstel om zo herhaling te voorkomen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!