Omgaan met artrose


Bewegen gaat lastig. Dat heeft vooral te maken met de pijn die je erdoor ervaart. Je gewrichten voelen stijf aan. Hoe kun je hier beter mee omgaan?

Wat jij voelt

Het gewricht voelt stijf, vooral bij het opstaan. Soms lijkt het wel alsof je dagelijks olie nodig hebt.

Bewegen gaat moeizaam en is pijnlijk.

Het doet pijn als je iets doet. Soms schrik je van de pijn. Het ene moment voel je niets en het andere moment wel. Vooral in beweging komen, doet erg veel pijn.

Soms kraakt het in je lichaam. Dat voelt niet echt geruststellend.

Wat je wilt

Je wilt je niet zo stijf voelen. Het liefst wil je weer soepele spieren en gemakkelijk kunnen bewegen. Als het al gemakkelijker ging dan het nu gaat, ben je eigenlijk ook al blij.

Je wilt dat de pijn minder wordt. Door de spieren rondom je pijnlijke gewrichten te versterken, hoop je dat de pijnklachten ook steeds meer afnemen.

artrose Den Bosch

Artrose in het kort

  • Zoals je misschien weet, komen in een gewricht botten bij elkaar. Kraakbeen zorgt ervoor dat het niet schuurt en wringt.
  • Heb je last van artrose? Dan wordt het kraakbeen dunner en schuiven botten tegen elkaar aan. Dat zorgt voor veel pijn.
  • Artrose kan overal in je lichaam voorkomen. Vooral de heup en knie zijn gevoelig voor artrose.

Hoe wij je gaan helpen

Bij Fysio Den Bosch krijg je volop oefentherapie. Dit zorgt voor vermindering van de pijn en helpt je tevens om beter te wegen. Het programma is persoonlijk op jou afgestemd. Het is de bedoeling dat de spierkracht toeneemt en je bewegingen verbeteren. Algemene oefeningen helpen juist weer om je conditie te verbeteren. Kortom, pak de telefoon of mail ons voor een eerste afspraak!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!