Behandeling Carpaal tunnel syndroom


Het begint veelal met tintelingen in je duim of wijsvinger. Het is niet alleen pijnlijk, je verliest vooral je kracht. Je laat plotseling dingen uit je hand vallen.

Wat jij voelt

Verdoving van je hand. Het voelt eigenlijk best vreemd aan. Het is net alsof je hand slaapt. 's Nachts is erger dan overdag. In het ergste geval word je er wakker van. Het belemmert je in alles dat je onderneemt met je hand. Bijvoorbeeld fietsen of tikken op je smartphone.

Minder kracht in je hand. Het meest vervelende is misschien wel dat je de kracht in je hand verliest. Een koffie kopje drinken voelt hartstikke eng. Je voelt je meer en meer onzeker worden.

Wat je wilt

Je wilt het gevoel in je hand terug. Je wilt zowel de kracht en het gevoel in je hand terug. Het moet geen probleem zijn om iets te kunnen pakken. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor swipen, lezen of iets met je handen maken.

Je wilt je rust in alles terug. Je wilt niet alleen ontspannen kunnen slapen, maar je ook niet bezorgd willen voelen om de toekomst.

Carpaal Tunnel Syndroom in het kort

  • Zoals je misschien weet loopt er een zenuw door het midden van je arm. Die zenuw gaat bij je pols naar je hand. De plek waar dit gebeurt is een kanaal van botjes en stevige pezen. Dit wordt ook wel de carpale tunnel genoemd.
  • Een belangrijk tunneltje natuurlijk, want naast deze relevante zenuw, lopen hier ook pezen die ervoor zorgen dat je je vingers eenvoudig en gemakkelijk kunt bewegen.
  • Deze zenuw is niet alleen zacht, maar ook gevoelig voor druk van buitenaf.
  • En dat is tegelijkertijd wat het carpaal tunnel syndroom is: een beknelde zenuw.

Hoe Fysio Den Bosch je gaat helpen

Van Fysio Den Bosch krijg je een specifieke polsbehandeling. Deze bestaat niet alleen uit rekoefeningen, maar ook krachttraining. Soms wordt er ook shockwave therapie toegepast. Natuurlijk wordt ons behandelprogramma specifiek op jou afgestemd.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!