Shockwave Therapie Fysio Den Bosch


Shockwave therapie

Je kunt met beweegprogramma’s en gedrag- en houdingsverandering veel doen. Bijna alle herstelprogramma’s werken ermee. Soms in combinatie met massage, of dry-needling, maar meestal is dat niet eens nodig.Bij een groot aantal chronische pijnklachten echter helpen oefeningen alléén niet. Er zijn gebieden ontstoken of pezen en slijmbeurzen verkalkt. Maar ook verkrampingen of spierknopen kunnen zo hardnekkig zijn dat medicatie, injecties of deep-tissue-massage zelfs niet helpt. In die gevallen biedt shockwave therapie vaak een uitkomst.

Schouder, knie, elleboog, hiel

Bij een verkalkte schouder helpt shockwave therapie de pijn te verlichten en de beweeglijkheid van je schouder te vergroten. Door de kalk te ‘vergruizen’ wordt de pijn minder en kun je gericht werken aan je herstel. Bij chronische ontstekingen zoals een golferselleboog helpt het de ontsteking wegnemen waardoor én de pijn verminderd én je je beter kunt bewegen. Hetzelfde geldt voor problemen met de pezen in knie en hiel.

Waarom werkt shockwave therapie zo goed?

De methode is heel doelgericht: met kleine hoogenergetische geluidsgolven maken we het gebied waar het probleem zit ‘los’. Dat is heel precies: die ene pees, dat ene aanhechtingspunt. De schokgolf stuurt een pakketje energie over het pijnpunt in je lichaam. Tijdens een behandeling krijg je in ruim tien minuten ongeveer drieduizend shocks. Die golven van energie maken de verkalkte of verkleefde gebieden los.

Het brengt zelfgenezend vermogen op gang

Shockwave therapie helpt het zelfherstellend vermogen van je lichaam te herstellen door de stofwisseling te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Omdat je je meteen makkelijker kunt bewegen, kun je het beweegprogramma sneller beginnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!