Oncologiefysiotherapie bij Fysio Den Bosch


Deskundige begeleiding bij het proces en de gevolgen van kanker.

Klachten als gevolg van…

Je kunt door kanker, of de behandeling ervan, klachten krijgen. Je hebt bijvoorbeeld last van pijn, stijve spieren en gewrichten, minder uithoudingsvermogen en algemene vermoeidheid.

Het behandelen daarvan vraagt speciale aandacht. Het is vaak een complex probleem. Het is daarom belangrijk dat de fysiotherapeut ook inzicht heeft in de aard en gevolgen van de kanker. En omdat er meerdere specialisten bij de behandeling betrokken zijn, moet de fysiotherapeut uitstekend kunnen communiceren.

Een oncologiefysiotherapeut heeft die kennis en ervaring.

Specialistische hulp in verschillende fasen

Omdat de oncologiefysiotherapeut daartoe is opgeleid en omdat hij of zij vaak dichtbij de patiënt staat in intensieve begeleiding, helpt de oncologiefysiotherapeut je ook op psychosociaal vlak.

Tijdens het bestrijden

Je zult veel last hebben van verminderde conditie en klachten als gevolg van de stress en spanning rondom het proces. We helpen je bij het behoud van je conditie en algehele weerstand.

Tijdens het herstel na een succesvolle behandeling

We werken bij het herstel vooral aan soepele, sterke spieren, het verbeteren van je conditie en hoe jij (op jouw manier) weer mee kunt doen met alle dingen die belangrijk voor je zijn. Als de kanker onder controle is, maar niet genezen, helpen we je bij het vinden van jouw manier om daarmee om te gaan.

Palliatief

Geen genezing, geen behandeling en toch kun je nog weken, maanden of jaren leven. De oncologiefysiotherapeut helpt je om dat op een zo plezierig mogelijke manier te doen. Zodat je kunt doen wat je wilt doen, met zo min mogelijk beperkingen.

Terminaal

De behandeling richt zich op comfort en ontspanning.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!