Wat is fysiotherapie?


De fysio helpt je in beweging te komen

Of je nu jong of oud bent, fysiotherapie helpt je om in beweging te komen bij gezondheidsproblemen. Fysiotherapie helpt je om je klachten te begrijpen en wat je kunt doen om te herstellen of de controle te herpakken. Dit gebeurt door middel van oefeningen en trainingsprogramma's . Er is een flinke wetenschappelijke basis en onderzoeken worden voortdurend vernieuwd en uitgebreid.

Diagnose en behandelplan

Een fysiotherapeut van Fysio Den Bosch luistert naar jouw verhaal en verricht vervolgens lichamelijk onderzoek. We stellen een plan op met praktische doelen en een zorgplan dat rekening houdt met jouw mogelijkheden. Het proces van herstel wordt voortdurend in de gaten gehouden en eventueel aangepast. Uiteraard met de bedoeling om jouw levenskwaliteit flink te verbeteren.

Werkzaam in een zorgnetwerk

Juist omdat we werkzaam zijn in een zorgnetwerk, kan onze rol verschillend zijn. Soms zijn we bezig met revalidatie, terwijl we op andere momenten preventief aan het behandelen zijn. We kunnen ook ondersteuning bieden in een traject waarin iemand anders de leiding heeft.

Hands-on, hands-off, wat betekent dat allemaal?

Als je vroeger naar de fysiotherapeut ging, werd je vooral gemasseerd. Een kleine 15 jaar is dat veranderd. Dankzij wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat je met trainingsprogramma's goede resultaten kunt bereiken. Vandaar de term hands-off. Vandaag de dag is er vooral sprake van een gecombineerde behandeling. Enerzijds is sprake van hands-on, bijvoorbeeld door deep-tissue massage, maar anderzijds ga je als cliënt ook zelf aan de slag.

Altijd even doen: kwaliteitscheck

Ga je langs bij de fysiotherapeut? Doe altijd een kwaliteitscheck. Een beroepsvereniging is belangrijk, net als het feit dat een therapeut moet ingeschreven zijn bij het BIG-register. Een goede klachtenregeling is eveneens relevant.

Een programma op maat

Niemand is hetzelfde, daarom is een programma op maat belangrijk. Methoden en technieken dienen te helpen, pijn te verminderen en jou te ondersteunen in je herstelproces. Kortom, maak daarom een afspraak voor jouw klachten bij Fysio Den Bosch. Wij kunnen je zeker verder helpen!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!